Jufjose » Specials » Onderwijs
Jufjose: Informatie van A tot Z

Wat je zoal tegenkomt in de klas

Wat je zoal tegenkomt in de klas Het onderwijs staat op het punt om ingrijpend te veranderen, met het oog op de wet Passend Onderwijs. Het is dus zaak om goed voorbereid te zijn als leerkracht, maar ook als ouder te weten wat je kunt verwachten. Deze special bevat interessante artikelen over allerlei zaken die zich op school afspelen.

Uw kind

In hoeverre is er op school aandacht voor uw kind? Leerlingen met speciale behoeften (op het gebied van gedrag, maar ook op het gebied van leren) vragen nu eenmaal veel aandacht van de leerkracht. Voor ouders van zulke kinderen is dat fijn. Andere ouders hebben er soms moeite mee. In de artikelen in deze special staan we stil bij gedragsproblemen, waaronder ADHD en ADD.

Cito

De Cito-toets neemt zeker in de laatste jaren een belangrijke rol in op de basisschool. Wat is de Cito-toets? Wat is citostress? En moet u nu wel of niet oefenen met uw kind voor de Cito-stress. Ook op die vragen zal antwoord gegeven worden.

De leerkracht

Wat doet een leerkracht eigenlijk? Het vak van leerkrachten staat vaak ter discussie. Om die reden zullen hier openhartige artikelen over worden gepubliceerd. Leerkrachten doen namelijk meer dan alleen maar lesgeven, veel meer.
ADHD in de klas

ADHD in de klas

Kinderen worden tegenwoordig steeds sneller gediagnosticeerd als het aankomt op gedragsproblemen. Een veel gehoord probleem is ADHD, de afkorting voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Een lee…
De Cito-toets oefenen

De Cito-toets oefenen

De Cito-toets in groep 8 bepaalt voor een groot deel naar welk niveau de kinderen zullen gaan op het voortgezet onderwijs. Om die reden oefenen veel ouders met hun kind voor de toets. Het oefenen van…
Leerlijnen op school

Leerlijnen op school

Op school wordt geleerd. Dat is tenminste wat u als ouder van een school verwacht. Meestal bemoeien ouders zich niet zozeer met de opbouw van de lessen, zoals die op school gegeven worden. Toch kan he…
Gepubliceerd door Jufjose op 10-01-2013, laatst gewijzigd op 01-06-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!